Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Üdv! Keressétek meg a tömegrészarányát a foszfornak PH3 ban, a báriumnak (Ba) Ba 0-ban, káliumnak a K2So3-ban .

Főoldal » Középiskola » Kémia
341
Keressétek meg a tömegrészarányát a foszfornak PH3 ban, a báriumnak (Ba) Ba 0-ban, káliumnak a K2So3-ban .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(PH_3)` = 34 `g/(mol)`

34 g `PH_3`-ban van 31 g P

100 g `PH_3`-ban van `100/34*31` = 91,18 %


`M_(BaO)` = 153,3 `g/(mol)`

153,3 g BaO-ban van 137,3 g Ba

100 g BaO-ban van `100/153.3*137.3` = 89,56 %


`M_(K_2SO_3)` = 158 `g/(mol)`

158 g `K_2SO_3`-ban van `2*39=78` g K

100 g `K_2SO_3`-ban van `100/158*78` = 49,37 %
1