Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számsorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
283
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 10

d = 2

`S_n` = `(a_1+a_n)*n/2` = 252 = `(a_1+a_1+(n-1)*d)*n/2`

`(10+10+(n-1)*2)*n/2` = 252

(18+2n)n = 504

`2n^2+18n-504=0`

`n_1` = -21 (ez ugye nem lehet)

`n_2` = 12

A sorok száma tehát 12.
1