Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számsorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
280
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2n^2-3n-4 =16`

`2n^2-3n-20` = 0

(2n+5)(n-4)= 0

`n_1` = `-5/2` (a sorozatnak a sorszámai csak pozitív egész számok lehetnek)

n = 4

(Ha nem tetszik a szorzattá alakítás, megoldóképlettel is lehet)
1