Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számsorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
279
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`a_5` = `100-5*5` = 75

`a_(20)` = `100-5*20` = 0

b,

`b_5` = `(3*5-15)/(2*5+1)` = `0/11` = 0

`b_(20)` = `(3*20-15)/(2*20+1)` = `45/41`

c,

`c_5` = `2*5^2-30*5` = 50-150 = -100

`c_(20)` = `2*20^2-30*20` = 800-600 = 200
2