Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
369
Mekkora lehet a térfogata 10000 tonna olajat szállító tankhajó tartályának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, olaj
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha csak az olaj sűrűségét vesszük figyelembe a feladatnál, ami kb 900 `(kg)/m^3`, akkor

V = `m/rho` = `10000000/900` = `1111dot(1)` `m^3` ennél valószínűleg több.

Az a lényeg, hogy 10000 `m^3`-es tartályba amibe 10000 tonna víz elférne, 10000 tonna olaj nem.
0