Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsen valaki legyszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
Minden pozitiv egesz szamhoz hozzarendeljuk a reciprokat.
a.Melyik szam tartozik az 1-hez ,a 2-hoz ,illetve a 100-hoz?
b.Melyik pozitiv egesz szamhoz tartozik az 1
-
5 a 0,125 illetve a 0.05?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

1-hez tartozik az `1/1` = 1

2-höz tartozik az `1/2` = 0,5

100-hoz tartozik az `1/100` = 0,01

b,

1 tartozik az `1/1` = 1-hez

Az a - és 5 talán 0,5 lehet, a a `1/0.5` = 2-höz tartozik

0,125 tartozik a `1/0.125` = 8-hoz

0,05 tartozik a `1/0.05` = 20-hoz.
1