Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör és egyenes közös pontjainak száma

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
Határozzuk meg az x^2+y^2=25 kör és a 2x+y=10 egyenes közös pontjainak számát.
Nem tudom felírni az helyes egyenletrendszert, ehez kérnék segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. `x^2+y^2 = 25`

II. 2x+y = 10

II. y = `10-2x`

`x^2+(10-2x)^2` = 25

`x^2+100-40x+4x^2` = 25

`5x^2-40x+75 = 0`

D = `b^2-4ac` = `40^2-(4*5*75)` = 1600-1500 = 100 `gt` 0

Ha D `gt` 0, akkor két közös pontjuk van.

1