Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10

Főoldal » Középiskola » Fizika
307
Mekkora lesz az eredetileg 15 oC-os 250 g tömegű vasgolyó hőmérséklete miután 6,8 kJ hőt közöltünk vele?

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ehhez szükség van a vas fajhőjére is.

`c_("vas")` = 0,46 `(kJ)/(kg*°C)`

`Q = c_("vas")*m*DeltaT` = `0.46*0.25*DeltaT` = 6,8

`DeltaT` = `6.8/(0.46*0.25)` = 59,13

`T = T_1+DeltaT` = 59,13+15 = 74,13 °C lesz a vasgolyó hőmérséklete.
2