Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
375
Csatoltam a képet, előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

c) 41
d) 10x+x=17864 /11
x=1624 az egyik és 10x=16240 a másik szám
e) Jancsi: 480:12=40 m²-t, édesapja 480:6=80 m²-t tud 1 óra alatt ásni, így együtt 40+80=120 m²-t tudnak felásni 1 óra alatt, így 480:120=4 óra alatt ássák fel ketten együtt
f) Legyen a diók száma x.
Első evés után maradt x - 1/5 x = 4/5 x dió.
Második evés után maradt 4/5 x - (4/5 x) · 1/4 = 4/5 x - 1/5 x = 3/5 x dió.
Harmadik evés után maradt 3/5 x - (3/5 x) · 1/2 = 3/5 x - 3/10 x = 6/10 x - 3/10 x = 3/10 x = 6 dió /·(10/3)
x=20 dió
Módosítva: 5 éve
1