Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házifeladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
72-2(3x+1)=4(3-2x)
4(2x+1)+3=3(x-1)+2

Anna most 25 éves Bea 20 éves és Lili 10 éves. Hány év múlva lesz Anna és Bea életkora együtt Lili életkorának háromszorosa?

Egy 1,2 m széles és 2 m magas vasajtóra átlóvasat kell tenni. Mekkora ennek a hossza?

Ha valaki esetleg érti,és megtudja csinálni azt nagyon megköszönném + ha levezetéssel együtt is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
72-2(3x+1) = 4(3-2x)

72-6x-2 = 12-8x

2x = -58

x = -29
-----------------------------------------

4(2x+1)+3 = 3(x-1)+2

8x+4+3 = 3x-3+2

8x+7 = 3x-1

5x = -8

x = `-8/5`
-----------------------------------

x év múlva Anna 25+x, Bea 20+x, Lili 10+x éves lesz. A felírható egyenlet:

3(10+x) = (25+x)+(20+x)

30+3x = 45+2x

x = 15

15 év múlva Anna 40 éves lesz, Bea 35; ez összesen 75; Lili 15 év múlva 25 éves lesz, ez épp harmadannyi.

------------------------

A téglalap átlója:

c = `root()(1.2^2+2^2)` = `root()(5.44)` = 2,33 méter
0