Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!! Valaki segítsen PLS!

Főoldal » Középiskola » Kémia
370
Az etán tömegének hány százaléka szén és hány százaléka hidrogén?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_2H_6` az összegképlete.

molekulatömege `2*12+6` = 30 g

30 g etánban van `2*12` = 24 g szén

100 g etánban van `100/30*24` = 80 % szén (a többi hidrogén, 20 %).
1