Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika. Kérlek segítsetek a feladat megoldásában. Köszönöm.

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Kérlek segítsetek, hogyan érthetném meg. Elkezdtem a feladatot nem hiszem, hogy jó. Sajnos a többi részét nem értem és ez se biztos, hogy jó. Köszönök minden segítséget!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Itt a feladat
(5 11 -3* 5 ) 2=10*11-2*6 11 *3 5 



A másik feladat pedig
(2* 7 +5* 2) ) 2=
Módosítva: 5 éve
0

`(5*root()(11)-3*root()(5))^2` = `25*11+9*5-2*5*3*root()(11*5)` = `320-30*root()(55)`

`(2*root()(7)+5*root()(2))^2` = `4*7+25*2+2*2*5*root()(7*2)`= `78+20*root()(14)`
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet. Természetesen Kazah megoldása tökéletes, így az ő válaszát jelöld megoldásnak.Én csak egy kis elmélettel és mintapéldákkal próbálok segíteni neked.
És ha van időd, érdemes ezt átismételni: https://www.youtube.com/watch?v=gvR2lVSSjiY&t=5s
Módosítva: 5 éve
0