Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi valaki sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
valaki eltudna magyarázni,hogy kell csinálni c,d feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
c,

A szám számjegyei: x+3 és x

A szám értéke: 10x+30+x = 11x+30

Mivel x `in NN`, ezért a szám az adott feltételek mellett (x=1 esetén) csak 41 lehet.

d,

Az egyik szám a másiknak a 10-szerese.

x + 10 x = 11x = 17864

x = `17864/11` = 1624

A két szám tehát 1624 és 16240.
0