Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (SOS)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
289
Egy szántóföld 90 ha. A föld 20%ába búzát, a megmaradt 30%ba árpát, a többi teruletbe zabot ültetnek. Hány hektárba ültetnek búzát, árpát, zabot külön külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

90 ha·20%=90 ha·0,2=18 ha búza
90 ha·(100%-20%)·30%=21,6 ha árpa
90-18-21,6=50,4 ha zab
1