Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat

Főoldal » Középiskola » Fizika
333
Köszönöm szèpen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

`I= Q/t` = `54/(3*60)` = 0,3 A = 300 mA

2,

R = `U/I` = `13/0.25` = 52 `Omega`

3,

I = `U/R` = `8/5` = 1,6 A

P = `U*I` = `8*1.6` = 12,8 W

Q = `P*t` = `12.8*2*60` = 1536 J

4,

R = `rho*l/A` = `0.5*60/1.5` = 20 `Omega`

`R_2` = `rho*l_2/A` = `0.5*30/1.5` = 10 `Omega`

5,

`R_e` = `R_1+R_2` = 20 + 50 = 70 `Omega`

I = `U/R_e` = `14/70` = 0,2 A

`U_1` = `I*R_1` = `0.2*20` = 4 V

`U_2` = `I*R_2` = `0.2*50` = 10 V

`P_1` = `U_1*I` = `4*0.2` = 0,8 W

`P_2` = `U_2*I` = `10*0.2` = 2 W
0