Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számsorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_3` = `a_1+2d` = 13

`a_7` = `a_1+6d` = 25

4d = 25-13 = 12

d = `12/4` = 3

13 = `a_1+2*3`

`a_1` = 7

b,

`S_(40)` = `(a_1+a_(40))*40/2` = `(7+7+39*3)*20` = 2620
1