Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számsorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

`a_1` = 17

d = 9

`a_(12)` = `a_1+(12-1)*d` = `17+11*9` = 116 ásványt gyűjtött a 12. évben.

b,

`S_(12)` = `(a_1+a_(12))*12/2` = `(17+116)*6` = 798 db ásványt gyűjtött 12 év alatt.
1