Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Metek lecke sűrgős lenne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
696
Milyen számjegyet írhatunk a 9*475 számban a * helyére, ha azt szeretnénk,hogy ne változzon a szám:
2-es 3-as 4-es 8-as 9-es maradéka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A 2-es, 4-es és 8-as maradék mindig ugyanannyi lesz, mivel azok az utolsó, utolsó kettő, utolsó három számjegytől függnek, ami a csillagtól nem fog változni.

9+4+7+5=25, 25:3=8, marad az 1, tehát a 3-as maradék 1, 25:9=2, marad a 7. Akkor maradnak meg ezek a maradékok, hogyha a csillag helyére vagy 0-t, vagy 9-et írunk, mivel mindkét szám 3-as és 9-es maradéka 0, vagyis a szám maradékát nem befolyásolja.

Tehát a csillag helyére 0 és 9 kerülhet.
0