Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverési képlet valaki tud segiteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
343
A B feladatot megoldani es elmagyarazni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

Ha ragaszkodsz a keverési egyenlethez, akkor a következőképpen kell megoldani:

`M_(CuSO_4)` = 159,5 `g/(mol)`

`M_(CuSO_4*5H_2O)` = 249,5 `g/(mol)`

A

A kristályvizes réz-szulfát `CuSO_4`-tartalmát kell meghatározni.

249,5 g `CuSO_4*5H_2O`-ban van 159,5 g `CuSO_4`

100 g `CuSO_4*5H_2O`-ban van `100/249.5*159.5` = 63,93 g `CuSO_4`

Keverési egyenlet:

`100*4+x*63.93 = (100+x)*8`

x = 7,15 g `CuSO_4*5H_2O`-t kell hozzáadni.

B,

Egyenlet:

`100*63.93+x*5 = (100+x)*10`

x = 1078,6 g 5%-os oldatra van szükség
0