Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
419
Valaki egy kis segítséget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Legyen f (x) = mx+b ( m `ne` 0)

f `circ` f = `m(mx+b) +b` = `m^2*x+mb+b`

Az x együtthatója (`m^2`) mindig pozitív, ezért a függvény mindig szigorúan növekvő.
1