Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia kristályvizes oldatok keveresi keplettel?

Főoldal » Középiskola » Kémia
336
A ketto B feladatot ami be van karikazva
valaki nem tudná nekem oldani magyarazattal együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, keverésikeplet
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
56 B

`M_(ZnSO_4)` = 161,5 `g/(mol)`

`M_(ZnSO_4*7H_2O)` = 287,5 `g/(mol)`


100 g oldatban van 5 g `ZnSO_4`

250 g oldatban van `250/100*5` = 12,5 g `ZnSO_4`

287,5 g kiristályvizes cink-szulfátban van 161,5 g `ZnSO_4`

Hány g kristályvizes `ZnSO_4`-ben van 12,5 g `ZnSO_4`?

x = `12.5/161.5*287.5` = 22,25 g kristályvizes cink-szulfátra van szükség.

57 B

`M_(Na_2CO_3)` = 106 `g/(mol)`

`M_(Na_2CO_3*10H_2O)` = 286 `g/(mol)`

100 g oldatban van 20 g `Na_2CO_3`

500 g oldatban van `500/100*20` = 100 g `Na_2CO_3`

286 g kristályos nátrium-karbonátból lesz 106 g nátrium-karbonát

mennyiből lesz 100 g `Na_2CO_3`

y = `100/106*286` = 269,8 g kristályvizes nátriumkarbonátra van szükség.

A többi víz, azaz 500-269,8 = 230,2 g; ez pedig 230,2 `cm^3`.
0