Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

B) x=3-at 2x-y=9-be beírva y=-3-at kapunk, így a metszéspont (3;-3).

C) Az első egyenlet kétszereséhez, a másik háromszorosát adva késik az x:
6x+14y-6x+9y=2·29+3·(-4)=58-12=46
23y=46 /:23
y=2, ezt beírva 3x+7y=29-be x=5 jön ki, így a metszéspont (5;2).

D) A két egyenletet összeadva:
7x+13y-7x+11y=50-15=35
24y=35 /:24
y= 35/24, ezt beírva 7x+13y=50-be x=745/168 = 4 egész 73/168-ad, így a metszéspont (745/168;35/24).
Módosítva: 5 éve
1