Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS,Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1655
1) Halmazt adunk-e meg a következő meghatározásokkal
a, az idei iskolai szülinapok
b,a múlt év legszebb hónapja
c,az Arany családtagjainak születésnapja
d az idei holdtöltek napja

2) Egy gazdaság 128 féle termékek közül 74 félét kizárólag hazai fogyasztásra 32 féle terméket szállítanak Horvátországba 33 félét szlovákiába .más országokkal nem állnak üzleti kapcsolatban.Hányféle árut szállítanak Horvátország is és Szlovákiában is az?
3)Az egyjegyű prímszámok és az egyjegyű összetett számok és halmazt alkotnak.Sorold fel két halmaznak a három elemű és négy ellemű részhalmazait


4) rajzolj egy koordináta rendszert !
Színezd kékre azokat a pontokat amelyek az x tengelytől 4 egység távolságra vannak. Színezd zöldre azokat a pontokat ,amelyek az y tengelyttől 4 egység távolságra vannak.Színezd piros azokat a pontokat amelyek mindkét tengelytől 4 egység távolságra vannak.Melyik ponthalmaz véges és melyik végtelen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2) feladat: Horvátországba és Szlovákiaába összesen 128-74=54 féle terméket szállítanak, így Horvátországba és Szlovákiába is 32+33-54=11 féle terméket szállítanak.

3) feladat:
Egyjegyű prímszámok: 2; 3; 5 és 7. Részhalmazok: (2;3;5), (2;3;7), (2;5;7), (3;5;7) és (2;3;5;7).
Egyjegyű összetett számok: 4; 6; 8 és 9. Részhalmazok: (4;6;8), (4;6;9), (4;8;9), (6;8;9) és (4;6;8;9).

4) feladat:
Színezz kékre két egyenest: y=-4 és y=4 (végtelen pont a két egyenes), párhuzamosak az x tengellyel.
Színezz zöldre két egyenest: x=-4 és x=4 (végtelen pont a két egyenes), párhuzamosak az y tengellyel.
Színezz pirosra 4 db pontot: (-4;-4), (-4;4), (4;-4) és (4;4) pontokat (véges, mível 4 db pont)
Módosítva: 5 éve
3