Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kidolgozva valaki legyszives

Főoldal » Középiskola » Fizika
3590
Egy 600kg tömegű versenyautó álló helyzetből 400m hosszú úton gyorsult fel 180km/h sebességre. Mekkora lett a mozgási energiája? Mekkora volt a gyorsító erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
E (mozgási) = 1/2*m*v² = W
m = 600kg,
v = 180 km/h = 180 000 m/h = 180 000 m / 3 600 sec = 50 m/s
s = 400 méter
E (mozgási) = W = F*s, ebből:

E = W = 1/2*m*v² = (1/2)*600*50*50 = 300*50*50 = 750000 J

F = E / s = W/400 = 750000 / 400 = 1875 N
0