Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Valaki el tudja magyarázni levezetéssel?? Kérleek!

Főoldal » Középiskola » Kémia
565
Mi a tapasztalati képlete annak a szénhidrogénnek, amelynek széntartalma:
86,67 tömeg%
???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
C₁₃H₂₄ mível a legnagyobb közös osztó (13;24)=1
13·12=156 gramm szén hidrogén és 24·1=24 gramm hidrogén, így 156:(156+24)=156:180=0,8667=86,67%-a szén.
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet.
1