Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
307
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlő szárú háromszög, szára 24 cm, alapja 30 cm. A szárak által bezárt szög a kérdés.

`sin(alpha/2)` = `(a/2)/b` = `(30/2)/24` = 0,625

`alpha/2` = 38,68°

`alpha` = 77,36°
0