Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
295
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenlő szárú háromszög, szára 22 cm, a szárak által bezárt szög `17/2` = 8,5 °.

`sin(alpha/2)` = `(a/2)/b`

a = `2*b*sin(alpha/2)` = `2*22*sin 8.5` = 6,5 cm.
0