Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Részletesen ki kéne fejteni! Köszönöm szépen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

11) a) (650-530):8-1=120:8-1=15-1=14 szabad csatornahely van.
b) A 10. csatorna 530+10·8=530+80=610 MHz sávszélességre kerül.
12) Legyen az egész eper x kg.
vendéglátós tulajdonosa 2/5 x-et vett, így maradt
x - 2/5 x =3/5 x. Délelőtt további részében elfogott 3/5 x · 1/3 = 1/5 x eper, így maradt 3/5 x - 1/5 x = 2/5 x eper. Az utolsó vevő érkezés előtt elfogyott
2/5 x · 3/4 = 6/20 x =3/10 x eper, így az utolsó vevőnek maradt
2/5 x - 3/10 x = 4/10 x - 3/10 x =1/10 x eper, ami 6 kg. Így Tóni bácsi összesen x = 6·10 = 60 kg epret vitt a piacra (b feladat).
a) délelőtt 2/5 x + 1/5 x = 3/5 x eper fogyott el, tehát 3/5-öd része.
c) a vendéglős 2/5 x = 2/5 · 60 = 24 kg epret vitt el.
d) délelőtt 3/5 x = 3/5 · 60 = 36 kg eper fogyott el, ami a 6 kg-nak a
36 : 6 = 6-szorosa.
Módosítva: 5 éve
1