Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a matek háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
0.) Hány ötjegyű szám készíthető a 0,1,1,3,3 számjegyekből
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Első helyre 4 számjegy kerülhet (0 nem), másodikra is 4, harmadikra három, negyedikre kettő, ötödikre 1. Ez összesen `4*4*3*2*1` = 96 féle szám állítható elő. Ezt még el kell osztanunk kétszer kettővel, hiszen az egyes és a hármas ismétlődik, felcserélésükkor is ugyanazt a számot kapjuk. A végső megoldás tehát `96/4` = 24

Képletesen: N = `(4*4!)/(2!*2!)`= 4! = 24
1