Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a matek háziban!! SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
1660
9.) Hány hatjegyű, páros szám készíthető a 2,2,3,5,6,6 számjegyekből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt visszafele érdemes haladni:

Az utolsó számjegy négyféle lehet, az utolsó előtti 5 féle, az azelőtti 4-féle...stb, ez összesen `4*5*4*3*2*1` szám. Van `2*2` ismétlődés, ezzel elosztjuk.

N = `(4*5!)/(2!*2!)` = `5!` = 120
1