Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összevonás

Főoldal » Középiskola » Matematika
373
3(x-3)+4(x+1)=2(x+9)
5(x+4)-3(x-2)=20
Valaki el tudná magyarázni hogy az ilyeneket hogy kell kiszámolni? Vannak tortesek is de azokat így nem tudom kiírni. Sokszor eltudom kezdeni,de a végén az utolsó műveleteknél sehogy nemtudom megcsinálni,magyarul elrontom. Szóval valaki valami tipp vagy tanács? Tudom gyakorolni kell. De eleve nem tudom hogy kell, így nem tudom gyakorolni sajnos.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Készítem!
3(x-3)+4(x+1)=2(x+9)
3x - 9 + 4x + 4 = 2x +18
7x -5 = 2x +18
5x = 23
x= 23/5

5(x+4)-3(x-2)=20
5x +20 -3x +6 = 20
2x +26 =20
2x = - 6
x= -3
Érdemes megnézned ezt a videómat. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=OY82DxXSXZ4&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=11
Módosítva: 5 éve
0