Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
894
Egy derékszögű háromszög egyik szöge 40°-os,az egyik befogója 5cm hosszú. Mekkora lehet a másik befogója?

b,Egy téglalap oldalai 23,5cm és 50cm hosszúságúak. Hány fokos szöget alkot az átlója az oldalakkal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Két lehetőség van:

- Az adott szög az adott oldallal szemben van: a=5 cm

`tg alpha` = `a/b`

b = `a/(tg alpha)` = `5/(tg 40)`= 5,96 cm

- Az adott szög az adott oldalon van: b = 5 cm

a = `b*tg alpha` = `5*tg 40` = 4,19 cm

b,

`tg alpha` = `a/b` = `23.5/50`

`alpha` = 25,17°

`beta` = 90-`alpha` = 64,83°
Módosítva: 5 éve
0