Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatolom a képet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
299
Valaki tudna segíteni? Mert nem értem és nem tudom levezetni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_3 (x+2)-log_3 x = 1`

`log_3 ((x+2)/x)` = `log_3 3`

Felt: x `gt` 0

`(x+2)/x` = 3

x+2 = 3x

2x = 2

x = 1

Ellenőrzés!
0