Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1081
Egy zacskóban 200 db gumicukor van. A cukrok 35%-a piros, 1/5 része zöld, és feleannyi sárga. A maradék cukrok mindegyike kék. Mennyi a valószínűsége, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott gumicukor éppen kék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ha 35%-a piros, akkor a 200-ból 200×35/100=70 szem piros. Mivel 1/5-e zöld, ezért benne 200×1/5=40 szem zöld van, sárgából pedig fele ennyi, 20 szem. Ez összesen 70+40+20=130 szem. Mivel a maradék mind kék, ezért belőle 70 szem található.
Ez pedig a 200 szem 35%-a (pont annyi van belőle, mint pirosból), így pedig, hogy az első kék legyen, 35% esélyünk van, tehát ennyi a valószínűsége.
1