Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Út, idő

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
Egy autó elindul 9:54-kor 48 km/h-val. Vele szembe elindul egy másik autó 75 km/h -val 10:30-kor. Az út távolsága 201 km. Mikor találkoznak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

10:30 - 9:54 =36 perc =0,6 óra 0,6 h · 48 km/h = 28,8 km
s = 201 km - 28,8 km = 172,2 km v = 48 km/h + 75 km/h =123 km/h
t = s:v =172,2 km : 123 km/h = 1,4 h = 1 óra 24 perc, így 10:30+1:24=11:54-kor találkoznak.
0

A példát alkst már megoldotta, így nyiván az ő válaszát jelöld megoldásnak. Én csak figyelmedbe szeretném ajánlani a mozgási feladatokról szóló youtube videómat. https://www.youtube.com/watch?v=09HsIiRxlHc&list=PLwXxAxAEOlGi9V6gg5-bKzSjBVAQMubor&index=6
Módosítva: 5 éve
0