Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
BC hossza a kérdés. (ez legyen x)

BD-t könnyen számolhatjuk:

`BD` = `root()(36-16)` = `root()(20)` cm

Itt ez a sok hasonló derékszögű háromszög, a megfelelő oldalak aránya egyenlő:

Hasonlítsuk össze a két kis háromszöget, a befogókat.

`4/root()(20)` = `root()(20)/(x-4)`

20 = 4(x-4)

x-4 = 5

x = 9 cm; a helyes válasz: B.
0