Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Csatolok képet mert úgy lehet elmagyarázni csak a feladatot. A képen látható "lépcsőt" be szeretném vonni papírral. A kérdés hogy a képen látható "lépcsőt" elég lenne e egy 12*12cm-es papírral körbevonni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

2·(6·6-2·2-2·4)+6·(2·2)+2·(2·6)=48+24+24=96 cm², ami kisebb mint 12·12=144 cm², tehát körbe lehet vonni.
1