Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mates hazi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
424
Sziasztok lenne 2 db matek feladat aminen kene segitseg ez lenne a feladat:

1. 2 szorozva(x-1)-(x-3) =16

Bocsi hogy igy tudtam le irni

2. 52+4x-2=20


Enyi lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1) feladat
2*(x-1)-(x-3)=2x-2-x+3=x+1=16 /-1
x=15
2) feladat
52+4x-2=50+4x=20 /-50
4x=-30 /:4
x=-7,5
Módosítva: 5 éve
1