Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazábrás szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
534
14. Egy középiskolába 600 tanuló jár, 10 százalékuk tizedikes. A tizedikesek két nyelvet tanulnak: angolt, és franciát. Minden diák legalább egy nyelvet tanul. Közülük angolul 28-an tanulnak, mindkét nyelvet az angolul tanulók része tanulja.
a) Készítsen a feladat szövegének megfelelő halmazábrát!
b) Hány tizedikes tanul franciául?
c) Egy tanulót véletlenszerűen kiválasztva a tizedikesek közül, mennyi a valószínűsége, hogy ő csak angolul tanul?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Készíteném, de hiányzik egy adat.
mindkét nyelvet az angolul tanulók része tanulja.
Hányad része? Nem adtad meg. Kérlek pótold, ide is írhatod kommentbe. :)
Ajánlom a youtube csatornám halmazelméletről szóló videóját. https://www.youtube.com/watch?v=EmN9vKgxC8g&t=800s
Ha emelt szinten akarsz érettségizni, akkor ezt a videót is. https://www.youtube.com/watch?v=9fQLf6oi-O4
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet. Az sem baj, ha nem használod a logikai szita szabályát, hanem az ábra alapján dolgozol. Az eredmény ugyanaz.
Ha elfogadod a válaszomat, akkor kérlek jelöld megoldásnak az egyik dia alatt. Köszönöm! :)
Módosítva: 5 éve
0