Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok matek11

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy háromszögben a=10 cm, α=60˚, β=70˚. Számítsuk ki a háromszög másik két oldalát !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
szinusztétel:

`a/b` = `(sin alpha) / (sin beta)`

b = `(a*sin beta)/(sin alpha)` = `10*(sin 70)/(sin 60)` = 10,85 cm

`gamma` = `180-(alpha+beta)` = 50 °

`a/c` = `(sin alpha)/(sin gamma)`

c = `(a*sin gamma)/(sin beta)` = `(10*sin 50)/(sin 70)` = 8,15 cm
2