Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok matek11

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Számítsuk ki a háromszög legnagyobb szögét, ha oldalai 8 cm, 9 cm és 10 cm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög szögeit ki tudjuk számolni a koszinusztétellel:

`gamma` legyen a legnagyobb oldallal szemközti szög, ugyanis a leghosszabb oldallal lesz szemben a legnagyobb szög.

`c^2` = `a^2+b^2-2*a*b*cos gamma`

`10^2` = `9^2+8^2-2*8*9*cosgamma`

`cos gamma` = `(9^2+8^2-10^2)/(2*9*8)` = 0,3125

`gamma` = 71,79°
1