Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok matek11

Főoldal » Középiskola » Matematika
797
Írjunk fel találomra csupa páratlan számjegyekből álló ötjegyű számot. Mennyi a valószínűsége
annak, hogy egyessel kezdődik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 jegyű csak páratlan számjegyekből álló szám összesen `5^5` = 3125 darab

1-gyessel kezdődő ennek az ötöde, ugyanis első helyre csak az egyes kerülhet, a többire viszont 5 számjegy közül bármelyik, ezért `1*5^4` = 625

A valószínűség tehát: `1/5` = 0,2.
Módosítva: 5 éve
1