Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia képlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
1190
Mi annak a vegyületnek a molekulaképlete, amelynek tömegszázalékos összetétele a következő: 2,22% hidrogén, 71,11% oxigén és 26,67% szén? A vegyület moláris tömege: 90,0 g/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Nekiálltam
1

90 gramm·2,22 %= 2 gramm hidrogén H₂
90 gramm·71,11%=64 gramm oxigén O₄
90 gramm·26,67%=24 gramm szén C₂
Képlet: C₂O₄H₂
0