Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
620
60,0 g nátrium-hidroxidot feloldunk 300 cm3 desztillált vízben (sűrűsége: 1,00 g/cm3). Számítsa ki a kapott oldat mol/dm3 -ben megadott koncentrációját, valamint tömegszázalékos és anyagmennyiség-százalékos összetételét, ha tudjuk, hogy a keletkezett oldat sűrűsége 1,18 g/cm3!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
300 cm³ desztillált víz tömege: 300 cm3 · 1 g/cm³ = 300 gramm
Így a tömegszázalékos összetétel: 60:300=1:5=16,67%:83,33%, 16,67 % nátrium-hidroxidot és 83,33% desztillált vízet tartalmaz az oldat.
0