Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsuk ki a háromszög csúcspontjainak koordinátáit

Főoldal » Középiskola » Matematika
2206
ha oldalegyenesek egyenletei:
4x-5y=-13
7x+2y=31
3x+7y=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet. Itt nem túl sok elméletet kell tudni, csak ezt: Két alakzat metszéspontját az alakzatok egyenleteiből képezett egyenletrendszer megoldásai adják! Remélem nem haragszol, hogy küldök mintát az egyenletrendszerek behelyettesítő, illetve egyenlő együtthatókkal való megoldására. Persze a feladatod megoldásában is segítek neked. :)
Módosítva: 5 éve
1

Csatoltam képet. Két csúcsot megcsináltam. Nagyon büszke leszek rád, ha azt írod, hogy sikerült megcsinálnod a C csúcsot! :)
És ez a videóm is segíthet. https://www.youtube.com/watch?v=K2WAFy67Uhc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6
Itt pedig grafikusan tudod szuperül látni. https://www.youtube.com/watch?v=NwGCQIn4K_4
Módosítva: 5 éve
1