Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok matek11

Főoldal » Középiskola » Matematika
867
Két egyenes vasúti pálya egymást 37 ̊15’ szög alatt metszi. A kereszteződéstől a legközelebbi
őrházig a távolság az egyik pályán 135 m, a másikon 243 m. Mennyire van egymástól a két
őrház?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

37⁰15'=37,25⁰. A két őrház távolságára a cosinus tételt felírva:
c²=135²+243²-2·135·243·cos37,25, ebből c²=25048,30861,így a keresett távolság:
c=158,267 méter
0