Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A 2. húgom házi feladatára képtelenek vagyunk rájönni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
690
Milyen számmal folytatnátok a következő számokat? És persze miért azzal?

0 1 2 6 14 34 _

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szám, sorozat, rejtvény
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

5
HÁNYADIK OSZTÁLYOS A HÚGOD?
0

Hát szerintem nincs megoldása. Legalábbis olyan amire e másodikosnak rá kellene jönnie....
1

én max. olyat tudok ami a 4. elemtől ismétlődik:
a szám*2+ a szám elötti szám.

1

82
0

A fenti értekezésekre, hozzászólásokra: a Pell-számok nem megfelelőek.
Egyrészt, mert nem hiszem, hogy ehgy másodikos gyerkőcnek ilyet tanítanának.
Másrészt , mert nem is illik rá a szabály. Ugyanis:

Pell számok:
0, ha n=0
1, ha n=1
Pn-1+Pn-2, egyéb esetben

Ez esetben az első pár ilyen szám: 0, 1, 2, 5, 12, 29, 70, 169, 408, 985, 2378, 5741, 13860

Pell-Lucas számok
2, ha n=0
2, ha n=1
2·Pn-1+Pn-2, egyéb esetben

Ez esetben az első pár ilyen szám: 2, 2, 6, 14, 34, 82, 198, 478,…

Szóval az elképzelés jó, de nem megoldás. :(
Módosítva: 9 éve
0