Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok matek11

Főoldal » Középiskola » Matematika
1640
Egy csomag 32 lapos magyar kártyából egymás után kihúzunk két lapot úgy, hogy az elsőnek
kihúzott lapot nem tesszük vissza. Mennyi a valószínűsége annak, hogy mindkét kihúzott lap
hetes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az első hetes valószínűsége `4/32`, a másodiké `3/31` (mert már csak 31 lap van és 3 hetes), az pedig, hogy mindkettő az, ennek a kettőnek a szorzata:

P = `4/32*3/31` = `12/992` = 0,012
1

Csatoltam képet. Mivel Kazah megoldása tökéletes, de egy feladatnak lehet többféle megoldása, csak azért küldöm el ezt a megoldást, mert szeretném ajánlani a https://www.youtube.com/watch?v=BWuVICYxKcQ&t=46s videómat.
PERSZE KAZAH ÉRDEMLI A MEGOLDÁSÉRT JÁRÓ PONTOT!
Köszönöm, ha megnézed a videómat.
Módosítva: 5 éve
0