Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIÁSOK!!! Segítség PLS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1059
Az A + 3 B = 2 C egyensúlyi reakció szerinti egyensúlyi rendszerben ( adott p, T) a molekulák összkoncentrációja 3 mol/dm3. Milyenek az egyensúlyi koncentrációk, ha tudjuk, hogy A-t és B-t kiinduláskor az egyenletnek megfelelő (sztöchimetrikus) arányban kevertük össze, és egyensúlyban A koncentrációja megegyezik C koncentrációjával? Mekkora az egyensúlyi állandó értéke? Hány %-os az átalakulás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A táblázat alapján (kövesd a beírás sorrendjét) láthatod, hogy

[A]+[B]+[C] = 5x = 3

x = `3/5` = [A] = [C]

[B] = 3x = `9/5`

K = `([C]^2)/([B]^3*[A])` = `((3/5)^2)/((9/5)^3*(3/5))` = 0,103.

Az átalakulás mértéke:

`alpha` = `A_(át)/A_(ki)` = `1/3` (`33.dot(3)` %).

B-re is ugyanez lesz.
2