Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Oldd meg a következő egyenletrendszereket a valós számok halmazán!

a) {x+y=6
Xy=8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. y = 6-x

x(6-x) = 8

`x^2-6x+8` = 0

(x-2)(x-4) = 0

`x_1` = 2 ; `y_1` = 4

`x_2` = 4; `y_2` = 2
1